N-VA schuift Smans naar voren in Beerse

Schepen Marc Smans stond in 2006 als NVA'er op de lijst van CDE (Christen Democratische Eenheid). Nu neemt hij het heft zelf in handen als N-VA-lijsttrekker.

Smans heeft een uitgebreid takenpakket als schepen van sport, mobiliteit, markten, kermissen en Vlimmerse aangelegenheden. Vooral die laatste bevoegdheid is voor de inwoners van Vlimmeren niet onbelangrijk.

"Ik ben van afkomstig van de deelgemeente Vlimmeren", zegt Smans. "Dus ik weet maar al te goed wat daar leeft, en dat moet ik uitspelen."

Vlimmeren en Beerse zijn geografisch moeilijk te verenigen. Beide dorpskernen liggen namelijk vijf à zes kilometer uit elkaar en worden gescheiden door de N12. "Veel inwoners van Vlimmeren zijn het nog steeds niet eens met de fusie", weet Smans.

En dat zou de kansen van Smans en de N-VA vergroten. Hij wil Beerse en Vlimmeren "beter op elkaar afstemmen". De lijst zal dan ook apart naar de kiezer trekken en zo de absolute meerderheid van CDE trachten te doorbreken.

"We stappen met de klassieke thema's naar de 17.000 inwoners van Beerse en Vlimmeren", zegt Smans. "Het belangrijkste programmapunt is: leefbaarheid in het dorp."

lees ook