Nintendo boekt voor het eerst verlies

De Japanse producent van computerspelletjes Nintendo heeft voor het eerst in zijn 30-jarige geschiedenis verlies geboekt. Dat komt onder andere door prijsdalingen van zijn producten.

Het Japanse boekjaar 2011-2012 begint in april en eindigt in maart. De omzet in die periode is gezakt met 36 procent en geëindigd op 647,65 miljard yen. Na aftrek van de kosten staat er een verlies van 43 miljard yen in de boeken, zo'n 400 miljoen euro.

Volgens Nintendo is het verlies te wijten aan de prijsdalingen in zijn producten, meer bepaald de verlaagde prijs van de Nintendo 3DS en de Wii. Ook de sterke koers van de yen speelt in het nadeel van het bedrijf.

Nintendo is echter niet pessimistisch. Bij de voorstelling van de cijfers zei het bedrijf dat het komend jaar opnieuw verwacht om winst te maken.