Opnieuw Van der Mieren in Hulshoutse politiek

In Hulshout stelt Yves Van der Mieren, familielid van gewezen eerste schepen Julien Van der Mieren, zich kandidaat voor de lokale verkiezingen.

“Als je ziet dat er verbetering mogelijk is, en als je van je gemeente iets wil maken, dan mag je niet aan de zijlijn blijven staan, maar dan moet je initiatief nemen en deelnemen aan het beleid”, verklaart Van der Mieren zijn deelname.

Van der Mieren zal een prominente plaats krijgen op de lijst van Open VLD. Dat hij voor Open VLD kiest, heeft te maken met het feit dat hij verandering wil in Hulshout. “Na jarenlange CD&V- overheersing is het tijd voor inbreng van nieuwe ideeën en visie”, aldus Van der Mieren. “Ik wil me met een open geest inzetten voor de verdere uitbouw van mijn gemeente.”

Of Van der Mieren ook effectief de kans zal krijgen om mee te besturen, valt af te wachten. Open VLD werd in Hulshout pas opgericht in 2004 en veroverde bij de verkiezingen in 2006 slechts één zetel in de gemeenteraad. Toch heeft het partijbestuur er goede hoop in. “We hebben de uitgesproken ambitie om na de verkiezingen deel te nemen aan het beleid”, zegt voorzitter en lijstduwer René Wouters.

De lijst van Open VLD Hulshout wordt getrokken door Frank Ponsaert.

lees ook