Peter Van de Veire levert commentaar bij Songfestival

Peter Van de Veire is dit jaar een van de commentatoren van het Eurovisiesongfestival in Bakoe in Azerbeidzjan. Hij krijgt het gezelschap van VRT-journalist André Vermeulen, die al langer commentaar levert bij het Songfestival.

Peter Van de Veire en André Vermeulen (foto in tekst) zullen dit jaar commentaar leveren bij het Eurovisiesongfestival in Bakoe. Ze doen dat zowel voor de halve finales op dinsdag 22 mei en donderdag 24 mei als voor de grote finale op zaterdag 26 mei.

Voor Peter Van de Veire is het de eerste keer dat hij het Songfestival becommentarieert. Hij uit zich alvast heel enthousiast over zijn taak. "Je kan van het Eurovisiesongfestival zeggen wat je wil, maar het blijft mensen beroeren", zegt hij. "Ik volg het al van toen ik nog een "Peterke" was en in mijn kleine pyjama kon ik al commentaar geven."

Over de taakverdeling is Van de Veire duidelijk. "André Vermeulen is nog altijd de vleesgeworden Eurosong-encyclopedie en volgens mij ook de reïncarnatie van Johnny Logan. Hij zal dan ook zorgen voor de échte informatie terwijl ik me dezelfde vragen stel die de kijker zich ook stelt."