Portugal wil zaak-Maddie McCann niet heropenen

Het Portugese gerecht ziet geen reden om het onderzoek naar het verdwenen meisje Maddie McCann opnieuw op te starten. De Britse politie had dat gevraagd omdat ze op basis van een diepgaande analyse denken dat het meisje mogelijk nog in leven is.

Gisteren zei de Britse politie Scotland Yard dat ze redenen had om te geloven dat Maddie McCann mogelijk nog in leven kan zijn. Ze vroeg de Portugese politie de zaak naar het verdwenen meisje opnieuw te openen.

Maar volgens de Portugese politie zijn er geen nieuwe elementen die een heropening van de zaak rechtvaardigen. Toch zullen de speurders blijven samenwerken met de Britse agenten, zei de politiechef in Portugal.

Het Britse onderzoek werd onder druk van de ouders van het meisje en de Britse premier David Cameron vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Op basis van diepgaande analyses wil Scotland Yard nieuwe pistes onderzoeken. Gisteren werd ook een foto verspreid waarop te zien is hoe het meisje er nu zou kunnen uitzien.

Madeleine McCann verdween spoorloos in 2007 tijdens een vakantie in de Portugese badplaats Praia Da Luz. Ze was toen bijna 4 jaar oud.