Sjoemelde politiecommissaris in Geel?

Het Comité P, dat de werking van de politie controleert, voert een onderzoek naar mogelijk gesjoemel door een politieagent in Geel, die er tot een half jaar geleden commissaris ad interim was.

De man zou met zijn gezin op snoepreis naar Cuba zijn geweest op kosten van een leverancier. Er zou ook bouwmateriaal voor het nieuwe politiekantoor geleverd zijn op het bouwterrein van zijn zoon en hij zou zich ook beziggehouden hebben met wapenhandel.

Burgemeester Frans Peeters (CD&V) bevestigt dat er een onderzoek loopt. "Op dit ogenblik zijn er wel nog geen bewijzen, maar het gaat om mogelijke onregelmatigheden op het financiële vlak", aldus de burgemeester.

Volgens Peeters werkt de man nog bij de politie in Geel, maar niet meer als commissaris. Als blijkt dat de man echt heeft gefraudeerd, wordt hij mogelijk geschorst.