Trajectcontrole Gentbrugge eindelijk goedgekeurd

Het trajectcontrole-systeem dat in 2009 langs de E17 in Gentbrugge werd geïnstalleerd, is goedgekeurd door de federale overheidsdienst Economie. Het systeem, dat door heel wat technische vertragingen geplaagd werd, kan nu eindelijk in gebruik worden genomen.

Bij de trajectcontrole wordt de snelheid van een voertuig over een bepaalde afstand gemeten, en niet meer op één punt. Door de nummerplaatherkenning kunnen er ook boetes worden uitgeschreven. Het proefproject werd in 2009 langs de E17 in Gentbrugge opgesteld.

Maar de techniek liep heel wat vertragingen op. Pas nu heeft de FOD Economie de modelgoedkeuring, die nodig is om van start te gaan, afgeleverd.

Voor het systeem helemaal in gebruik kan genomen worden, moeten de toestellen wel nog geijkt worden. Een technische kwestie die nu al een hele tijd aansleept. Maar volgens Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) en federaal minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) komt die ijking er zeer binnenkort aan.