Vander Elst ruilt LDD in voor Open VLD

In Vilvoorde stapt gemeenteraadslid Daisy Vander Elst (27) over van LDD naar Open VLD. Dat doet ze naar eigen zeggen omdat ze bij LDD belandde in een partij die om de belangen en woorden van één man draait. Toen LDD besliste om niet meer deel te nemen aan de verkiezingen van oktober, was de keuze voor Open VLD snel gemaakt.

“Zij zijn erin geslaagd om van hun fractie een sterke, hechte ploeg te maken, waar het over de inhoud gaat en waar men telkens met alternatieven en positieve voorstellen komt. Dat is de manier waarop ik aan politiek wil doen. Ik wil niet constant afbreken maar ik wil meewerken aan de uitbouw van een positief verhaal voor de Vilvoordenaar", zegt Vander Elst.

Welke functie Vander Elst binnen de partij zal vervullen, is nog niet helemaal duidelijk. "Ik maak de overstap zonder eisen. Ik zal mij zoals elk Open VLD-lid kandidaat stellen voor een plaats op de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Op die manier hoop ik mij in de toekomst verder te kunnen inzetten voor die thema's waar de Vilvoordenaars mee bezig zijn", legt Vander Elst uit. Daarnaast wil ze zich ook inzetten voor de jongerenafdeling van Open VLD.

Jo De Ro, lijsttrekker en fractieleider van Open Vld in Vilvoorde, reageert opgetogen op de komst van Vander Elst. "Ik merkte al enige tijd dat ze appreciatie toonde voor de manier waarop onze fractie werkt. Met haar komst en het feit dat LDD in oktober niet meedoet in Vilvoorde kunnen alle liberale stemmen opnieuw verenigd worden in onze stad", aldus De Ro.

Ook Jong VLD-voorzitter Thomas De Mey verwelkomt zijn nieuw lid enthousiast. "Onze afdeling is pas een klein jaar geleden opnieuw gestart en boekte al heel wat successen. Met Daisy erbij wordt onze jonge ploeg nog sterker."

lees ook