Veerle Dejaeghere kandidaat voor Samenplus Ardooie

In Ardooie heeft de gloednieuwe partij Samenplus, een initiatief van oppositiepartijen SP.A en CD&V, een eerste klinkende naam weten te strikken. De 38-jarige hardloopster Veerle Dejaeghere stelt zich als onafhankelijke kandidaat voor de lijst.

Dejaeghere die al elf keer de Crosscup won, zes Belgische records liep en deelnam aan de Olympische Spelen, was zelf vragende partij om op de lijst van Samenplus te staan. “Zij heeft veel goede ideeën, vooral op het gebied van sport in de gemeente, en zou daarom heel graag deel uitmaken van het bestuur”, zegt Christine Vandewaetere, mede-oprichtster van Samenplus.

Bovendien wil Dejaeghere ook op provinciaal niveau haar stempel drukken. In oktober is ze niet alleen kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar staat ze ook op de lijst van Groen voor district Roeselare, waar ze op de tweede plaats staat. Het is overigens niet de eerste keer dat de hardloopster interesse vertoont in politiek. In 2009 stond ze bij de Vlaamse verkiezingen op de 21ste plaats van Groen in West-Vlaanderen.

Samenplus is heel tevreden met de nieuwe aanwinst. “Met Veerle erbij zal ons nieuwe politieke project ongetwijfeld op meer belangstelling kunnen rekenen”, aldus Vandewaetere. Wat de concrete programmapunten van Samenplus zullen zijn, is nog niet bekend. Wel is al zeker dat veiligheid, mobiliteit en het ondersteunen van jeugdverenigingen belangrijke thema’s zullen vormen.

lees ook