Weer drugsnetwerk opgerold in Zuid-West-Vlaanderen

De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft vijf mensen aangehouden die betrokken zijn in een grootschalig drugsdossier. De aanhoudingen zijn het resultaat van maandenlang speurwerk dat uitmondde in twaalf huiszoekingen in Zuid-West-Vlaanderen.

Elf verdachten werden opgepakt toen de politie dinsdag in alle vroegte op 12 plaatsen binnenviel in Kortrijk, Menen, Wevelgem en Geluwe. De huiszoekingen waren het resultaat van maandenlang speurwerk in een dossier waarbij de speurders een drugstrafiek in kaart probeerden te brengen.

Tijdens de actie werden een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en baar geld in beslag genomen, samen met een aantal verboden wapens.

Met het nieuwe dossier wordt het drugsmilieu in de regio al voor de derde keer in enkele weken tijd een zware slag toegebracht. Een maand geleden werd een netwerk opgerold waarin ook drie Hells Angels betrokken waren.