19-jarige dochter van ex-Vlaams Belanglid op N-VA-lijst

Geertrui Vercaemer, de 19-jarige dochter van Kristina Colen, ex-Vlaams Belanglid en huidig Belfortploeglid in de Gentse gemeenteraad, krijgt een "prominente" plaats op de N-VA-lijst. Dat bevestigt lijsttrekker Siegfried Bracke.

Geertrui Vercaemer is studente kinesitherapie. Haar plaats wordt later bekend gemaakt, maar het wordt een "prominente" plaats in de eerste helft.

"Geertrui Vercaemer is politiek geëngageerd, heel slim en betrokken", zegt Bracke. "We hebben een goed en lang gesprek gehad en ik ben blij dat ze de moed heeft om de stap te zetten." Bracke vindt het een troef dat ze enerzijds jong is en anderzijds uit het netwerk van "Vlaamsvoelende Gentenaars" komt.

De open ledenvergadering moet het licht wel nog formeel op groen zetten. "Maar dat is een procedure voor iedereen die op onze lijst komt."

"Dochter van Belfortploeglid is geen probleem"

Dat ze de dochter is van een Belfortploeglid doet er voor Bracke niet toe. "Het is een meerderjarige vrouw die zelf denkt en keuzes maakt. Als mijn kinderen op de lijst van een andere partij staan, dan is dat zo."

Hij herhaalt wel dat de deur dicht blijft voor Belforters of Belangers die de stap naar de N-VA-lijst willen zetten. De Belfortploeg is een groep ex-Vlaams Belangers in Gent die overwogen hebben om apart aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen, maar dat uiteindelijk niet zullen doen.

lees ook