“Doe mee Edegem”

Edegemnaren kunnen op de website “Doe mee Edegem” hun idee voor de gemeente lanceren. Het beste idee zal beloond worden met een cadeaubon van 25 euro en krijgt een plek in het partijprogramma van Groen Edegem.

Op de website kreeg Groen Edegem al meer dan 30 ideeën binnen. Die zijn soms ludiek, zoals het idee om een maïsdoolhof te maken, dan weer ernstig, zoals grotere bakken voor groenten-, fruit- en tuinafval. Een hippe koffiebar in het centrum van Edegem is met 65 stemmen het populairste idee tot nu toe.

“Er zitten echt ongelofelijk fijne ideeën bij”, vindt lijsttrekker Jeroen Van Laer (29). “Dat is ook precies wat we met de precampagne wilden aantonen: participatie hoeft niet het kneusje van de gemeentepolitiek te zijn. Er zitten echt goede ideeën bij de Edegemnaren en die wil Groen Edegem ten volle aanboren.”

In juni zal een achtkoppige jury van bekende Edegemnaren zoals Ketnet-presentator Kobe Van Herwegen, gepensioneerd pastoor Karel Heuten en voorzitter van de fietsenbond Edegem Leo Deleu, het beste idee selecteren uit de tien populairste ideeën op de website.

“De jury is volledig onafhankelijk en draagt zelf de verantwoordelijkheid van haar beslissing maar "haalbaarheid" lijkt me een redelijk criterium”, lacht Van Laer. “Het is echt de bedoeling om het beste idee op te nemen in ons programma en uit te voeren.”

Met 20% van de stemmen, goed voor 5 zetels in de gemeenteraad, doet Groen het niet slecht in Edegem. Maar de partij is ambities. “Wij zijn klaar om mee beleid te voeren”, aldus Van Laer.

lees ook