Advocaat eist 54.750 euro van Pukkelpop

Advocaat Alex Wijnant eist 54.750 euro van Pukkelpop. Dat meldt De Standaard. 365 mensen stappen naar de rechter om hun ticket voor het stopgezette festival terugbetaald te krijgen.

De organisatie bood drank- en eetbonnen aan ter compensatie, maar dat is niet genoeg, zegt Wijnant.

"Wij hebben geprobeerd om tot een vergelijk te komen, maar dat is dus op niets uitgelopen", zegt Wijnant. "Het enige antwoord dat wij kregen is: ik zou wel willen, maar ik kan niet. Dan is het gedaan met verder spreken en onderhandelen, dan moet het langs juridische weg beslecht worden."

De organisatie blijft erbij dat het festival werd stopgezet door een overmachtsituatie. Chokri Mahassine reageert in De Standaard.  "Wij zullen de claim betwisten en elkaar ontmoeten in de rechtbank. Ik kan hier niet op ingaan omdat het niet zou stroken met de compensatie die we voorstellen aan alle festivalgangers."  79.912 festivalgangers hebben wel gebruikgemaakt van de tegemoetkoming die Pukkelpop aanbood. 

Pukkelpop werd vorige zomer na de eerste dag stopgezet nadat een zware storm over het terrein geraasd was die 5 dodelijke slachtoffers maakte.

lees ook