Carlos Diegues juryvoorzitter in Cannes

De Braziliaanse regisseur Carlos Diegues zal op het filmfestival van Cannes de jury voorzitten van de Caméra d'or. Dat is de prijs voor de beste debuutfilm van een regisseur. Dat hebben de organisatoren van het festival vandaag bekendgemaakt.

Tijdens de 65e editie van het prestigieuze filmfestival van Cannes zullen 22 films meedingen naar de Caméra d'or of de Gouden Camera. Die gaat naar de beste debuutfilm van een regisseur.

De Braziliaanse regisseur Carlos Diegues zal de jury voorzitten. Hij treedt daarmee in de voetsporen van onder meer de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, de Mexicaanse acteur Gael García Bernal en de Franse acteur Roschdy Zem.

Carlos Diegues begon zijn carrière als filmcriticus en regisseur van van kortfilms. Later regisseerde hij onder meer de langspeelfilms "Joanna Francesa" (1975), "Bye bye Brasil" (1979) en "Subway to the stars" (1987).