Gevonden lichaam wel degelijk Jean Hyde

Het lichaam dat begin deze week is opgegraven in Merkem, in West-Vlaanderen, is wel degelijk dat van Jean Hyde, een man uit Gent die acht jaar geleden spoorloos verdween. De eigenaar van het terrein zit al in de cel voor een andere moord.

In de tuin werd ook nog een tweede lichaam gevonden. Dat is nog niet geïdentificeerd, maar waarschijnlijk gaat het om een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog.

Jean Hyde verdween spoorloos na een bezoek aan Christian Fobe in Merkem. Die man vermoordde anderhalve maand later een loodgieter, en kreeg daar een levenslange celstraf voor.

Nu is dus ook het lichaam van Hyde gevonden in de tuin van Fobe. Die ontkent echter iets met de moord te maken te hebben. De verdwijningszaak was al acht jaar oud maar enkele agenten die nieuw waren in de zaak, bekeken het dossier onlangs nog eens, waarna de zoekactie werd hervat.