Gewonden bij zeker vier explosies in Oekraïne

In de stad Dnjepropetrovsk in Oekraïne zijn bij verschillende explosies zeker 27 gewonden gevallen, onder wie ook een aantal schoolkinderen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken waren er vier ontploffingen.

De eerste ontploffing vond plaats aan een tramhalte, de tweede een half uur later naast een bioscoop. Ook een treinstation zou doelwit geweest zijn.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Oekraïne laat weten dat het een terrorisme-onderzoek gestart is. Het EK voetbal zal deze zomer plaatsvinden in Oekraïne, maar niet in de stad die nu getroffen werd door de ontploffingen.

Dnjepropetrovsk is de stad waar oud-premier Joelia Timosjenko is geboren. Zij zit momenteel in de gevangenis wegens machtsmisbruik. Ze ging deze week in hongerstaking uit protest tegen de slechte behandeling in de cel.