Guy Verhofstadt duwt provinciale Open VLD-lijst Gent

Europees parlementslid Guy Verhofstadt (Open VLD) zal nu ook de Open VLD-lijst duwen voor de provincieraadsverkiezingen. Dat maakte lijsttrekker Geert Versnick bekend tijdens de voorstelling van de Gentse lijst. Eerder raakte al bekend dat Verhofstadt de Open VLD-lijst voor stad Gent zal duwen.

“Het is niet de bedoeling van Guy Verhofstadt om provincieraadslid te worden. Door lijstduwer te zijn, wil hij zijn steun betuigen aan onze provincielijst”, aldus Geert Versnick, lijsttrekker van de provinciale Open VLD-lijst in Gent.

Op de voorlaatste plaats van de lijst staat Catharina Segers. Als Gentse schepen van Burgerzaken en Protocol is zij het andere politieke zwaargewicht dat de Open VLD-lijst steunt van onderaan.

Provincieraadslid Martine Verhoeven staat op de tweede plaats, provincieraadslid Yoeri Note op de derde. De vierde plaats werd voorbehouden voor Jong VLD’ster Valérie Collumbien.

De Open VLD-fractie moet in de Oost-Vlaamse provincieraad enkel CD&V laten voorgaan in aantal zetels. Met 21 provincieraadsleden is Open VLD de tweede fractie in de provincie. Lijsttrekker Geert Versnick denkt met de Open VLD-lijst en een goed programma opnieuw 20% van de stemmen te kunnen halen in oktober.

Het concrete partijprogramma wordt volgende week voorgesteld, maar Versnick wilde wel al zeggen dat hij een meer klantvriendelijke provincie wil. De provincie is voor de voorzitter van de Gentse OCMW-raad een nieuw beleidsniveau. Maar met zijn 17 jaren ervaring in de gemeenteraad van Gent maakt hij kans om als gouverneur aangeduid te worden.

“De functie is nog niet open, ik wens André Denys nog vele mooie jaren. Maar het vereert mij dat mijn naam is gevallen”, zegt Geert Versnick daarover.

lees ook