Huisarts kandidaat-burgemeester in Lubbeek

In Lubbeek zal Paul Duerinckx als lijsttrekker van CD&V naar de lokale verkiezingen trekken. Dat heeft het partijbestuur unaniem beslist.

De 60-jarige huisarts is geen nieuw gezicht in de Lubbeekse politiek. In 2006 kreeg Duerinckx  het derde hoogste aantal voorkeurstemmen, maar hij belandde toch in de oppositie. “Daar bekwaamde en verdiepte hij zich in de gemeentelijke financiën en deed hij meerdere opmerkelijke tussenkomsten in diverse dossiers”, aldus Marijke Gidts, afdelingsvoorzitter van CD&V Lubbeek.

Duerinckx is ook veel bezig met gezondheid en welzijn. “Vanuit mijn dagelijks werk als huisarts hoor ik wat de mensen echt bezighoudt. Ik wil dan ook mijn politieke verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor een gezond en wel Lubbeek”, zegt Duerinckx.

Het partijbestuur heeft alvast alle vertrouwen in zijn kopman. “Na een lange periode van onbestuurbaarheid is er hoge nood aan een stabiel beleid. Wij zien Paul als het ideale boegbeeld. Als kapitein zal hij de ideale persoon zijn om het schip Lubbeek terug op koers te zetten”, verdedigt Gidts de keuze voor Duerinckx.

lees ook