Kersverse miss "vergeet" dat ze nog getrouwd is

Opschudding deze week in de Dominicaanse Republiek toen bleek dat hun kersverse Miss, Carlina Duran, haar kroontje moest afgeven omdat ze nog getrouwd bleek te zijn. Niet dat haar huwelijk nog zoveel voorstelde of ooit voorgesteld had, zo liet ze eergisteren via haar advocaat weten. "Noch materieel, noch geestelijk voelde ik me gehuwd", klonk het. Ze mag nu ook een streep trekken onder haar deelname aan Miss Universe 2012.

De inwoners van het kleine eiland in de Carïbische Zee begonnen al luidop te dromen van meer, toen de mooie Duran tot hun Miss verkozen werd. Ze had haar land het voorbije jaar immers al met verve vertegenwoordigd als Miss Tourism Queen. Maar de ontnuchtering volgde begin deze week.

De plaatselijke krant Listin Diaro was er immers achter gekomen dat Duran in juni 2009 getrouwd was met ene Emad Adl. En dat kon volgens de regels van het Miss Universe-organisatiecomité niet. Wedstrijdorganisator Magali Febles: "Ze heeft steeds beweerd dat ze single was. Dit is dus voor ons erg verrassend. Maar we moeten streng zijn."

Eergisteren gaf de plaatselijke schone dan via haar advocaat meer informatie over haar huwelijksstatus: "Mijn huwelijk hield niet lang stand en we gingen in onderling overleg uit elkaar. De procedure voor nietigverklaring van het huwelijk werd onmiddellijk in gang gezet. Sindsdien ben ik in het dagdagelijkse leven een alleenstaande vrouw, zonder ook maar het idee te hebben materieel of geestelijk gehuwd te zijn." Het feit dat ze op het inschrijvingsformulier niet ingevuld had dat ze getrouwd was, weet ze aan haar onervarenheid.

Febles liet wel nog weten dat, indien de regels zouden veranderen, Duran opnieuw kan proberen deel te nemen. Dulcita Lieggi (kleine foto, dame rechts) heeft intussen het kroontje van Duran overgenomen.

lees ook