Koen Wauters nieuwe hoofdredacteur van Menzo

Koen Wauters (44) is vanaf vandaag de nieuwe hoofdredacteur van het sport- en lifestylemagazine Menzo. De zanger en presentator volgt Jorn Van Besauw op. Hij krijgt de leiding over het bestaande magazine, niet over een eenmalige editie.

"Ik was altijd al een lezer en grote fan van het magazine, net omwille van die gezonde mix aan sport en lifestyle. Twee elementen die echt essentieel onderdeel uitmaken van mijn leven", zegt Wauters. "De hoofdredactie van een bijzonder interessant en zeer stijlvol magazine op mij nemen, lijkt mij een pittige uitdaging. Maar het is wel een leuke opdracht waar ik met enorm veel enthousiasme naar uitkijk."

"Ons voorstel -een soort van redactioneel ambassadeurschap- houdt in dat Koen de mogelijkheid krijgt om op langere termijn zelf te bepalen in hoeverre hij het magazine volledig naar zijn hand kan of wil zetten", zegt Jorn Van Besauw, publishing manager bij Think Media. "We zijn verzekerd van zijn engagement en aangenaam verrast door zijn enthousiasme en inbreng tijdens de eerste gezamenlijke redactievergadering."

Koen Wauters is zanger van Clouseau en televisiepresentator. Dit voorjaar was hij coach in het VTM-programma "The voice van Vlaanderen". Hij nam ook al verschillende keren deel aan Parijs-Dakar.