Libische oorlogsslachtoffers bij ons verzorgd

Vannacht zijn 22 Libische oorlogsslachtoffers aangekomen in ons land voor medische verzorging. Het gaat om voormalige rebellen die het hadden opgenomen tegen het regime van kolonel Khaddafi.
archief

De Libiërs verblijven momenteel in hotels omdat hun toestand stabiel is en zullen de komende dagen worden onderzocht in vier Brusselse ziekenhuizen. Ze zijn hier op uitnodiging van Healthcare Belgium, maar de kosten voor de verzorging zijn voor de rekening van Libië.

"De meeste slachtoffers dragen de sporen, de kogels, scherven en munitie nog in hun lichaam. Het is de bedoeling dat we zo snel mogelijk gaan opereren", zegt Herwig Fleerackers van Healthcare. De komende weken zullen nog Libiërs naar ons land komen voor verzorging, in totaal 120 mensen die telkens in groepen van 20 tot 25 personen worden overgevlogen.