Lippens wil ultramodern gemeentehuis bouwen in Heist

Burgemeester graaf Leopold Lippens van Knokke-Heist wil een nieuw gemeentehuis bouwen in Heist. Er zijn zelfs al Parijse toparchitecten voor aangetrokken. Lippens bevestigt dat hij het huidige gebouw weg wil en een nagelnieuw gebouw wil zien verrijzen.

Het gemeentehuis van Heist is aan renovatie toe, maar burgemeester Lippens heeft andere plannen.

Op de gemeenteraad bracht Lippens gisteren duidelijkheid. De burgemeester bevestigde de geruchten dat hij het oude gebouw weg wil. In de plaats wil hij een ultramodern gebouw. De nieuwe plannen zullen over enkele maanden aan de gemeenteraad worden voorgesteld. "Het wordt een schitterend gebouw voor de bevolking van Heist", zei Lippens.

De gemeenteraad van Knokke-Heist vindt maandelijks plaats in het stadhuis van Heist. Enkel in december vindt de gemeenteraad plaats in het stadhuis van Knokke. Daar vinden wekelijks ook de collegezittingen plaats.

Verder zijn er politiediensten in het gebouw in Heist ondergebracht. Op verzoek worden er ook nog huwelijken voltrokken in het gemeentehuis van Heist. 

lees ook