Lizin alweer doorverwezen naar correctionele

De raadkamer van Hoei verwijst oud-burgemeester Anne-Marie Lizin en twaalf anderen naar de correctionele rechtbank in een dossier rond verkiezingspamfletten. Lizin zou gemeentepersoneel hebben ingezet om voor haar campagne te voeren voor de federale verkiezingen van 2007.

De dertien verdachten zullen zich moeten verantwoorden voor het gebruik van valse stukken. Het gaat om de documenten waarop de gepresteerde werkuren van de gemeenteambtenaren staan. De ambtenaren van de gemeente Hoei zouden werkuren op markten gepresteerd hebben in plaats van op hun werkplek.

Anne-Marie Lizin en de gemeentesecretaris verduisterden volgens het parket geld uit de gemeentekas om de gemeenteambtenaren te betalen voor het campagnewerk dat ze tijdens hun diensturen voor de burgemeester deden.

Vorige week werd Lizin ook al doorverwezen naar de correctionele rechtbank in verband met twee andere affaires van schriftvervalsing.