Moskovieten zien gifaanval in stuifmeelwolk

Een grote groene wolk boven Moskou heeft gisteren lichte paniek veroorzaakt bij de inwoners van Moskou. De straten en auto's raakten bedekt onder een groene laag stof. Op de sociale media werd meteen gespeculeerd over een gifaanval, 26 jaar na de kernramp in Tsjernobyl.

Op Twitter en Facebook gonsde het meteen van de berichten over de groene wolk en een mogelijke gifaanval. Enkele Moskovieten belden zelfs naar de hulpdiensten om raad te vragen. Gisteren was het immers precies 26 jaar geleden dat in Tsjernobyl een van de kernreactoren ontplofte. Een grote radioactieve wolk verspreidde zich over het rondliggende gebied.

De paniek was echter nergens voor nodig. Het Russische persagentschap Interfax wist te melden dat de groene wolk uit stuifmeel, vooral berkenstuifmeel, bestond. Door de warmte en de felle wind kwamen ongebruikelijk veel pollen in de lucht.