MR-voorzitter Marc Bertrand trekt liberale lijst Jette

Marc Bertrand, de voorzitter van de MR, zal de MR- en Open VLD-lijst in Jette trekken. Ook de tweede, derde en vierde plaats gaan naar MR-kandidaten. Gemeenteraadslid Herman Mennekens is met de vijfde plaats op de lijst, de hoogst geplaatste Open VLD’er.

OCMW-raadslid Brigitte Gooris volgt Mennekens op de voet op de zesde plaats en heeft gemeenteraadslid Sven Gatz in haar kielzog. Op de lijst zullen in totaal vijf Open VLD-kandidaten staan. Over de toewijzing van de overige plaatsen zijn de gesprekken lopende.

De liberale fractie maakte eerder al bekend een principieel akkoord te hebben met de Lijst van de Burgemeester van Jette en Ecolo-Groen Jette, de andere meerderheidspartijen in Jette, om na de verkiezingen de samenwerking verder te zetten.

“In tegenstelling tot nu, zouden we dan met MR en Open VLD toetreden tot het schepencollege door een proportionele verdeling van de ambten onder de drie fracties”, aldus gemeenteraadslid Herman Mennekens (Open VLD).

Mennekens heeft een goed vertrouwen in die uitkomst. “De Lijst van de Burgemeester scoort in Jette vrij stabiel en zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw de centrale sokkel zijn van de meerderheid. Hervé Doyen wordt vast opnieuw burgemeester.”

Als fractie in de meerderheid zou de MR- en Open VLD-afdeling in Jette willen meewerken aan de uitdagingen gesteld door de bevolkingsgroei. “De onderwijscapaciteit moet vergroot worden en de mobiliteitsperikelen aangepakt”, aldus Mennekens.

De ondervoorzitter van de MR, Geoffrey Lepers, zal de lijst van de MR en Open VLD duwen

lees ook