Nationaal voorzitter Jong N-VA trekt lijst Lede

In Lede zal de 24-jarige Kim Van Cauteren, nationaal voorzitter van de jongerenafdeling van de N-VA, de lijst van de N-VA trekken. Dat maakte het partijbestuur gisteren tijdens een persconferentie bekend.

Op de tweede plaats staat de 62-jarige Daniël Van Kerckhove, een nieuw gezicht in de gemeentepolitiek. Plaats drie is weggelegd voor de 37-jarige Jan Lievens, die de voorbije jaren vanuit de oppositie weerwerk probeerde te bieden tegen de meerderheid. Lijstduwer wordt de 61-jarige Norbert De Jonge.

Net als in vele andere gemeenten trekt het team van N-VA Lede met de slogan “de kracht van verandering” naar de kiezer. “Die verandering bestaat er voor ons in de huidige bestuursmeerderheid, die reeds verschillende legislaturen opeenvolgend aan de macht is, te breken. We spreken dan ook de ambitie uit om de komende jaren mee te besturen en zo een beter beleid mogelijk te maken”, zegt Van Cauteren.

Ook De Jonge wil verandering. “Met mijn ervaring wil ik er samen met de N-VA nog eenmaal tegenaan gaan om die noodzakelijke verandering hier in Lede echt mogelijk te maken”, vertelt hij.

De komende maanden zal de N-VA de rest van de lijst en het programma verder bekend maken.

lees ook