Pakistan zet vrouwen van Bin Laden het land uit

De familie van de gedode Al Qaedaleider Osama bin Laden is door Pakistan het land uitgezet. Drie vrouwen van Bin Laden en elf kinderen zijn naar Saudi-Arabië overgevlogen.
De familie wordt weggevoerd in een busje onder belangstelling van de pers.

Bijna een jaar geleden werd Bin Laden in de Pakistaanse stad Abottabad gedood door Amerikaanse militairen. Naar verluidt zou een ruzie tussen zijn drie vrouwen ertoe geleid hebben dat een van hen Bin Laden ging verklikken.

Sinds mei vorig jaar zaten zijn drie weduwen, en een tijdlang ook enkele van hun kinderen, in de gevangenis. De familie verbleef illegaal in het land volgens de Pakistaanse autoriteiten.

Onder grote mediabelangstelling werden de 14 familieleden in een minibus naar de luchthaven gebracht. De familie is op een vliegtuig naar Saudi-Arabië gezet. Osama Bin Laden had de Saudische nationaliteit. Een van de drie vrouwen heeft de Jemenitische nationaliteit, zij reist allicht nog door vanuit Saudi-Arabië.