Treinverkeer tijdlang verstoord na 2 incidenten in Brussel

De avondspits bij het spoor is erg moeilijk verlopen na twee incidenten in de regio Brussel. Er was een technische storing op de lijn tussen Brussel en Brussels Airport en op de Noord-Zuid-verbinding ontstonden er problemen door een man op de sporen.

Door een technische storing lag het treinverkeer van en naar de luchthaven stil tussen 16.30 uur en 17.30 uur. Het ging om een probleem aan de bovenleiding, net voor het station Brussel-Nationaal. Het treinverkeer van en naar de luchthaven liep daardoor een uur vertraging op, daarna was dat een halfuur.

Op de Noord-Zuid-verbinding heeft het treinverkeer dan weer een kwartier stilgelegen omdat er een man met twee honden op de sporen wandelde. De treinen reden daar met vertragingen tot een halfuur, en dat had gevolgen voor het treinverkeer in grote delen van het land omdat Brussel een centrale functie vervult in het Belgische spoornetwerk. Rond 9 uur vanavond waren zo goed als alle vertragingen weggewerkt.