Unesco roept 30 april uit tot Dag van de Jazz

Met een indrukwekkende line-up viert Unesco maandag voor het eerst de Internationale Dag van de Jazz. Onder meer Dee Dee Bridgewater, Herbie Hancock (foto), Antonio Hart, Tania Maria en Hugh Masekela zullen optreden voor de gelegenheid.

De VN-organisatie Unesco wil voortaan ieder jaar op 30 april een Internationale Dag van de Jazz organiseren. Jazz staat immers voor vrijheid, solidariteit, wederzijdse hulp en de basiswaarden van de mensheid, aldus Unesco.

Maandag zijn er onder meer jazzevenementen en workshops in New York en in New Orleans. Vrijdag vindt in Parijs al een openingsconcert plaats.

De bedoeling van de Internationale Dag van de Jazz is volgens Unesco om de internationale gemeenschap en vooral de jeugd te laten kennismaken met de universele waarden van de muziek.