Van Besien strijdt mee om 't Schoon Verdiep

Groen-voorzitter Wouter Van Besien gooit zich in de strijd om 't Schoon Verdiep in Antwerpen. Hij zal zichzelf niet opvolgen als districts- burgemeester in Borgerhout, maar hij zal op de tweede plaats staan op de Antwerpse lijst, na lijsttrekker Meyrem Almaci. Hij zet de overkapping van de ring in als verkiezingsthema.

Van Besien wil met een duidelijke agenda naar de gemeenteraad. Hij wil een oplossing voor de Oosterweelverbinding met onder meer de overkapping van de ring.

Een overkapping van de ring houdt in dat de auto's en het vrachtvervoer in een tunnel rijden. "Zo komt er ruimte boven de ring vrij, waar we gebruik van kunnen maken voor groen en andere projecten voor mensen. Niet voor auto's", zegt Van Besien op Radio 2 Antwerpen.

De mosterd haalde de Groen-voorzitter in andere Europese steden, waar gelijkaardige projecten bestaan. "Het wordt gedaan in Madrid. Ook in Hamburg bestaat het, en het kan en het moet ook gedaan worden in Antwerpen."

Van Besien keert zich tegen de plannen van het huidige bestuur voor de ring en wil zich volop inzetten voor de overkapping. "Het project dat nu op tafel ligt voor de ring is een slecht project. Na de verkiezingen zal er een momentum zijn om die plannen eindelijk van tafel te krijgen en te gaan naar een heel positief project voor Antwerpen."

Preneel trekt Groenlijst in Borgerhout

Marij Preneel zal de lijst van Groen trekken in Borgerhout. De partij zet er het kartel met de SP.A voort. Ook in Berchem en Merksem vormt Groen een kartel met de socialisten.

lees ook