Voorzitter van Open VLD Vilvoorde trekt zelf lijst

Jo De Ro, voorzitter van Open VLD Vilvoorde en ondervoorzitter van het regionaal bestuur van Open VLD, zal bij de lokale verkiezingen de lijst van Open VLD Vilvoorde trekken. Dat maakte het partijbestuur vandaag bekend. In het dagelijkse leven leidt de 39-jarige De Ro het Agentschap voor Onderwijscommunicatie, en is hij verantwoordelijk uitgever van Klasse.

De tweede plaats op de lijst gaat naar de 42-jarige advocate Katrien Vaes. De derde plaats wordt ingevuld door de 37-jarige ondernemer Johan Claus. Vaes en Claus waren deze legislatuur al schepen voor Open VLD. Vaes was schepen van Preventie en Wijkzorg. Claus had lokale economie, jeugd en feestelijkheden in zijn portefeuille zitten.

Lijsttrekker De Ro wil samen met zijn twee collega's een sterke lijst maken met mensen die op een positieve manier aan de toekomst van Vilvoorde willen werken. “Bij ons gaat het niet om één man of vrouw die alle aandacht krijgt, maar wel om een hechte ploeg die samen aan de weg timmert”, aldus De Ro.

Het kernwoord van de ploeg is “Doen”. “Wij willen niet klagen maar doen. Wij willen niet alleen plannen bedenken, maar ze ook uitvoeren. Wij willen niet aan de kantlijn gaan staan, maar mee aan de kar trekken.”

Momenteel werkt Open VLD Vilvoorde nog aan de rest van haar lijst, maar voorzitter De Ro is er gerust in dat hij een sterke lijst zal kunnen samenstellen. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we een zeer sterke ploeg kunnen vormen waarin zowel de bestaande beleidservaring, als nieuwe krachten prominent aan bod zullen komen", vertelt De Ro.

lees ook