"Bracke stelde dossier over Van Den Driessche samen"

Journalist Gui Polspoel haalt in De Standaard Weekblad scherp uit naar Siegfried Bracke (N-VA). Volgens Polspoel heeft Bracke hem gebeld omdat hij bezig was met een dossier samen te stellen over de zaak-Pol Van Den Driessche. "Dat Pol zelf is opgestapt, is zever."

Bracke deelde woensdag op zijn blog een tik uit aan Polspoel. Zonder zijn naam te noemen, verwees hij in de tekst "Vrienden" naar het optreden van Polspoel in "Reyers laat" de dag ervoor.

Daarin had de journalist, een vriend van Van Den Driessche, gezegd dat die vriendschap wellicht voorbij is. Evenwel zonder contact te hebben gehad met de gewezen Brugse N-VA-lijsttrekker, wat hem ook op Twitter erg negatieve reacties opleverde.

Polspoel haalt nu op zijn beurt uit naar Bracke (foto) in DS Weekblad. Hij zegt dat het Gentse N-VA-kopstuk hem vorige zaterdag heeft gebeld met vragen over de zaak-Van Den Driessche.

"Of Humo nog met nieuwe getuigenissen zou komen. Of ik weet had van een filmpje. Ik heb haast niets gezegd, omdat ik niets wist, maar hij was duidelijk een dossier aan het samenstellen over Van Den Driessche", aldus Polspoel.

"Daarmee heeft Bart De Wever op zondag het fatale nekschot gegeven - want dat Pol zelf is opgestapt, is zever", gaat hij voort. "Een man die dat doet -in het geniep zijn voorzitter van munitie voorzien- die hoeft mij niets over sluipschutters te leren."