"Hoe durven ze dat jongetje zo tergen?"

Er was drama, er waren tranen, er was volledige ontreddering en uiteindelijk was er toch nog een glimlach. Het gebeurde niet in een doordeweekse film, maar enkele dagen geleden tijdens de baseballwedstrijd tussen New York Yankees en Texas Rangers. Daar werd een "foul ball", simpelweg een bal die buiten het speelveld geslagen wordt, door een speler in het publiek gegooid. Maar de bal werd zonder verpinken, net voor een kind hem wilde vangen, door een volwassene "weggesnapt". Het kind zette het op een bijna hysterische huilbui, en dat tot ontzetting van alle kijkers.

"Oh my God, kunnen ze die bal nu niet aan dat kind geven? Dat is verschrikkelijk. En dan wrijven ze het echt nog letterlijk in zijn gezicht. Ze tergen dat kleine jongetje", beschreef de tv-commentator de beelden. Het koppel dat de bal tersluiks gevangen had, toonde die immers aan omstaanders en nam er ook op een opzichtige manier foto’s van.

De commentaren op het internet logen er niet om en het koppel kreeg daar termen als "douchebags", "worst people ever" en "dicks" om de oren.

Het koppel, Sean Leonard en Shannon Smith, verdedigde zich daarna op ABC News dat ze het drama naast hen helemaal niet opgemerkt hadden: "We waren helemaal overrompeld door de opwinding van het moment en door het feit dat we voor de eerste keer een wedstrijd van de Rangers bijwoonden."

"Ons samengesteld gezin telt zeven kinderen, dus begrijpen we maar al te goed hoe verontrustend zo’n situatie voor een jong kind kan zijn, omringd door chaos. Echt waar, we zouden een kind nooit bewust treiteren of zo ontgoocheld willen zien." Ze waren zelf ontgoocheld in de sportcommentator, die "het gebeuren opgeblazen heeft".

Ze wilden de bal alsnog aan de jongen geven. Maar dat was intussen niet langer nodig. Door de commotie in het stadion kreeg hij toch een bal toegeworpen door iemand uit het Rangers’ kamp. Zo kende het verhaal alsnog een happy end.

U kunt hier meegenieten met "drama".

lees ook