Belgische zakenman dood teruggevonden in Rusland

In de buurt van Sint-Petersburg, in Rusland, is een Belgische zakenman dood teruggevonden. Het lijk van de 56-jarige man lag in een gracht naast een autoweg. Volgens de Russische politie gaat het om een gewelddadige dood. Er is een onderzoek geopend.

Het lijk van de man werd gevonden in een greppel naast de autoweg Rossija, op 500 meter van het plaatsje Jam-Izjora, in het district Tosno. Volgens de politie vertoonde het lijk "sporen van een gewelddadige dood".

De man zou overleden zijn aan de gevolgen van een schedeltrauma. Hij was wel nog in het bezit van zijn paspoort, geld, een gouden trouwring en een Rolex-horloge.

De zakenman was in Sint-Petersburg aangekomen vanuit de Duitse stad Frankfurt voor overleg met zijn Russische collega's. Hij verdween spoorloos op 6 april in onopgehelderde omstandigheden.