Gekantelde vrachtwagen op E40 in Middelkerke

Op de E40 in Middelkerke is er hinder door een gekantelde vrachtwagen. Die verloor zijn lading op de snelweg. De hele voormiddag was de E40 versperd en moest het verkeer omrijden. Intussen is één rijstrook weer vrij.

Om 7.30 uur kantelde een Duitse truck, bestuurd door een Bulgaarse chauffeur. Wellicht speelde de combinatie van aquaplaning en een stevige wind de chauffeur parten. De truck begon te slingeren en kantelde. De chauffeur raakte lichtgewond. Hij werd naar een ziekenhuis in Oostende gebracht.

De 23 ton zware lading bestond uit papieren rollen van elk 200 tot 300 kilogram zwaar. De brandweer van Gistel was lange tijd bezig om die lading over te laden. Pas daarna kon er worden gestart met het wegtakelen van de vrachtwagen.

De E40 was de hele voormiddag volledig versperd. Het verkeer dat van Calais naar Jabbeke reed, moest de snelweg verlaten in Middelkerke en de snelweg weer oprijden in Gistel. Intussen is de linkerrijstrook weer vrij en kan het verkeer dus opnieuw doorrijden. Er is wel nog een lichte vertraging.