Hiphoppers winnen Cultuurprijs voor Amateurkunsten

De Antwerpse dansschool Let's Go Urban heeft de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten gewonnen. Let's Go Urban werd in 2009 opgericht door Sihame El Kaouakibi als plaats waar jongeren zich kunnen uitleven in hiphop en urban dance.

Het is voor het eerst dat de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten wordt uitgereikt. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege maakte de winnaar bekend in Tienen en gaf terwijl het startschot voor de Week van de Amateurkunsten.

Aan de prijs hangt een bedrag van 12.500 euro vast en een kunstwerk van Johan Tahon. De jury koos voor Let's Go Urban, omdat het initiatief op drie jaar tijd meer dan 500 jongeren tussen 12 en 25 jaar wist te betrekken bij de urbandancescène.

"Inspraak en participatie zijn sleutelwoorden in de werking. De jongeren vinden in de dansschool een luisterend oor voor wat hen bezighoudt", zegt de jury. "Door die aanpak is Let's Go Urban bij uitstek een multiculturele dansschool."

Bezielster Sihame El Kaouakibi is duidelijk onder de indruk. "Deze prijs komt als een heel grote verrassing. 2012 lijkt wel het jaar van de erkenning. Eerder dit jaar mocht ik al de prijs van Antwerpenaar van het Jaar in ontvangst nemen."

Week van de Amateurkunsten

De uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten luidt de Week van de Amateurkunsten in. Tot 6 mei zijn er meer dan 700 activiteiten over heel Vlaanderen die de amateurkunsten in de kijker zetten. Het thema is dit jaar "homemade". "Authenticiteit en originaliteit zijn elementen die amateurkunstenaars hoog in het vaandel dragen", klinkt het bij de organisatoren.

Klik hier voor meer info.