Inge Vervotte duwt CD&V-lijst Mechelen

Voormalig federaal minister Inge Vervotte zal de CD&V-lijst duwen in Mechelen bij de verkiezingen in oktober. Vervotte nam vorig jaar ontslag als minister om de vzw Emmaüs te leiden, maar ze bleef wel in de gemeenteraad van Mechelen. Ze staat op de lijst om CD&V te steunen, maar is niet van plan om een mandaat op te nemen.

De lijst van CD&V zal worden getrokken door Walter Schroons, een politicus zonder nationale bekendheid. Hij moet het opnemen tegen kleppers als burgemeester Bart Somers (Open VLD) en Caroline Gennez, de voormalige voorzitter van de SP.A. CD&V kan een bekend gezicht dus goed gebruiken in Mechelen.

Maar Vervotte zegt er wel klaar en duidelijk bij dat ze geen mandaat zal opnemen na de verkiezingen. "Het is duidelijk dat ik mijn verantwoordelijkheden ga opnemen in de vzw Emmaüs", zegt ze. "Door de lijst te duwen, wil ik aangeven dat ik heel erg geloof in CD&V in Mechelen en dat ik denk dat CD&V kan wegen op het bestuur, maar ik ben geen kandidaat voor een uitvoerende functie."

Vervotte verwierf nationale bekendheid als vakbondsvrouw van Sabena. Na het failliet van onze nationale luchtvaartmaatschappij stapte ze over naar de CD&V. Ze was een stemmenkanon en werd minister van Overheidsbedrijven onder premier Leterme.

Vorig jaar nam ze ontslag als minister en koos voor een baan als "voorzitter van het dagelijks bestuur" van de vzw Emmaüs. De vzw beheert verschillende ziekenhuizen in de regio rond Mechelen.

lees ook