Kasteelmoord-verdachte is spilfiguur in drugszaak

De 61-jarige man uit Aalter die in de cel zit voor zijn betrokkenheid bij de kasteelmoord, is ook de spilfiguur in een grote drugszaak. In 2009 onderschepte de politie een container met 380 kilo cocaïne. Die container werd vervoerd door het bedrijf van de man.

De drugs hadden een straatwaarde van 19 miljoen euro. Ze zaten in 13 dozen met telkens 28 paketten cocaïne, verstopt tussen een lading decoratiemateriaal. Via de haven van Antwerpen zouden de drugs verhandeld worden in de rest van Europa.

Het onderzoek leidde naar de kasteelmoord-verdachte als eigenaar van het bedrijf dat de containers vervoerde. Hij is door de Gentse raadkamer samen met vier kompanen doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De man riskeert een jarenlange gevangenisstraf in de zaak.

De 61-jarige man uit Aalter zit daarnaast ook nog steeds in de cel voor zijn rol in de kasteelmoord. Het lichaam van de vermoorde Stijn Saelens werd gevonden vlak bij een chalet die zijn eigendom is. Hij wordt in beide zaken bijgestaan door advocaat Hans Rieder. De twee andere kasteelmoord-verdachten zijn de schoonvader en de schoonbroer van Saelens.