Oppositie smelt samen in Bekkevoort

De twee oppositiepartijen van Bekkevoort, Open VLD en Gemeentebelangen (GBL), zullen samen één front vormen tegen de meerderheid van SP.A en CD&V. De lijst wordt getrokken door Alex Vanbets (GBL), de ex-burgemeester van Bekkevoort.

Tot 2006 zaten GBL en Open VLD samen in de meerderheid van Bekkevoort. Maar na de vorige gemeenteraadsverkiezingen namen de SP.A en CD&V het roer over.

GBL heeft nog vier zetels, Open VLD heeft twee vertegenwoordigers in de gemeenteraad. Samengeteld is dat een derde van het totaal aantal plaatsen in de raad, dus de partij zal stevig campagne moeten voeren als ze wil opboksen tegen de huidige meerderheid.

"De nieuwe kartellijst wil een alternatief bieden voor de huidige meerderheid en een signaal geven tegen de versnippering van het politiek landschap", klinkt het in een persbericht. Concrete ideeën geven ze nog niet vrij.

lees ook