Oppositie tevreden over burgemeester

Iedereen lijkt wel blij in Lo-Reninge. "We konden veel dromen realiseren", zegt de burgemeester. En opvallend: de oppositie is bijna even tevreden als de burgemeester.

Fietsen en oorlog

Lo-Reninge groeit gestaag. en krijgt daar de laatste jaren ook prijzen voor. De titel van "zonnedorp" omdat er zoveel zonnepanelen geplaatst zijn op de daken. Het is ook West-Vlaamse energieambassadeur. De schuttersvereninging Willem Tell werd gelauwerd voor het grote aantal actieve leden bij een sportclub.

Burgemeester Lode Molrion wil die groei een duwtje geven. "Er zit potentieel in het toerisme," zegt hij, "vooral het fietstoerisme dat in heel de Westhoek in opmars is".

Toerisme en oorlog

Hij denkt dan vooral aan uitbouw van routes langs begraafplaatsen en de vele littekens van de voorbije oorlogen die zwaar hebben toegeslagen in de Westhoek.

Hij hoopt daarmee ook de economie aan te zwengelen. De provincie verwacht duizenden toeristen die aangetrokken worden door de geplande herdenkingen van  zeker honderd jaar Eerste Wereldoorlog.

Oppositie: "We hebben niet veel kritiek"

Er zijn maar twee oppositieleden, van de lijst Gemeentebelangen.De eerste, Raf Vanlerberghe, zegt: "Tja, eigenlijk kunnen we niet klagen. Het gaat hier goed." De tweede, Lieve Tyvaert, beaamt: “We hebben niet veel kritiek."

Erik Wijnen

lees ook