Patrick De Witte wordt hoofdredacteur P-Magazine

Patrick De Witte gaat vanaf mei aan de slag als hoofdredacteur van P-Magazine. Dat heeft uitgever Think Media bekendgemaakt. De columnist en producent van tv-programma's moet het blad, dat kampt met tegenvallende verkoopcijfers, een nieuwe richting insturen.

De Witte (foto boven) is onder meer bekend van zijn columns in Humo, De Standaard en De Morgen. Hij is ook de drijvende kracht achter het tv-productiehuis 3Keys, waar hij programma's maakte als "Kijk eens op de doos", "De vloek van vlimovost" en "Comedy casino".

De Witte, ook bekend als "pdw", wil het blad een nieuwe richting insturen. "Ik denk dat men voor P-magazine na bijna 15 jaar iets anders wil en mijn profiel geeft aan welke richting dat is. Ik sta bekend als een balsturig figuur, iemand die bovendien niet te beroerd is om de hand te bijten die voedt. Dat ze bij Think Media mij desondanks het vertrouwen schenken, ben ik geneigd als iets héél positiefs te beschouwen."

Die nieuwe richting komt er evenwel niet meteen, zegt De Witte. "Verandering heeft tijd nodig. Ik zal dus ook mijn tijd nemen en vooral: met de redactie een nieuwe lijn uitzetten." "De komende weken zullen we samen de tijd nemen en bekijken waar en hoe pdw zijn stempel op het magazine zal drukken", zegt Jorn Van Besauw van Think Media.

P-Magazine zag zijn verkoopcijfers in 2011 terugvallen van 54.924 naar gemiddeld 49.182 per week (-10,5%). Die trend zal De Witte dus moeten keren. Menzo, een ander blad van Think Media, stelde gisteren Koen Wauters voor als nieuwe hoofdredacteur.