Securitas kijkt met politie uit naar verdachte zaken

Bij grote anti-inbraakcontroles schakelt de politie privébewakingsdienst Securitas in. Die heeft een overeenkomst met de politie dat ze bij elke grote controleactie vooraf wordt verwittigd. Securitas kan dan verdachte handelingen melden aan de politie.

De politie benadrukt dat Securitas geen opdrachten en geen informatie zal krijgen. "Securitas doet haar normale activiteiten (werken voor privéklanten en patrouilleren langs bedrijven en woningen, red.) en tijdens onze controles melden de bewakingsagenten onmiddellijk verdachte handelingen in de omgeving", legt Eddy De Raedt van de federale politie uit.

Er zullen strikte procedures gelden, zodat de plaats en datum van de politiecontroles niet uitlekken. Securitas zelf is enthousiast over de samenwerking. "We werken mee aan het terugdringen van de criminaliteit, wat ook in het voordeel van onze klanten is", legt woordvoerder Paul Schoolmeesters uit in de Coreliokranten.