Voortvluchtige Italiaan opgepakt bij Scotland Yard

In Londen is een 49-jarige Italiaan opgepakt die al dertig jaar voortvluchtig was. Het gaat om Gianfranco Techegne die verdacht wordt van een gewapende overval op een autoverhuurbedrijf in Napels. De feiten dateren van 1982. Bij de overval kwam een agent om. Techegne maakte het de Londense politie wel heel makkelijk.

Techegne werd in een filiaal van de post opgepakt op tien meter van het hoofdkwartier van Scotland Yard. Hij stond netjes aan te schuiven voor een loket van de post.

Techegne slaagde er in om binnen en buiten Groot-Brittannie te reizen onder valse identiteiten en met valse paspoorten. In eigen land was de Italiaan intussen veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. De Italiaanse autoriteiten hadden vorige maand nog om zijn uitlevering gevraagd en Scotland Yard was getipt.

De Italiaanse politie ontkent dat Techegne een lid is van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Vermoedelijk had hij wel banden met de maffia. Zijn schoonzus Maria Licciardi is een "madrina" of een "godmother", een vrouwelijke maffiabaas. De Londense politie denkt dat Techegne steun kreeg van de maffia en al geïnfiltreerd was in de Londense onderwereld.