Wordt Karel De Boeck topman van Dexia?

Voormalig Fortis-topman Karel De Boeck zou mogelijk de nieuwe CEO van de restgroep Dexia worden. In volle bankencrisis was De Boeck eerder al topman van Fortis Holding.

Volgens De Morgen en De Tijd wil de regering volgende week Karel De Boeck coöpteren als bestuurslid van de restgroep Dexia. Hij zou dan de Waalse liberaal Serge Kubla opvolgen die ontslag neemt.

Het zou een eerste stap worden om De Boeck naar voren te schuiven als opvolger van de Fransman Pierre Mariani die nu CEO van Dexia is. Het is een publiek geheim dat Mariani het bekeken heeft bij Dexia, dat nu enkel nog de restgroep van de voormalige bank-verzekeraar is.

De Boeck zou CEO zijn voor twee tot drie jaar. Het wordt geen gemakkelijke opdracht, want de verliezen blijven hoog en de restgroep blijft kampen met problemen. Het is ook een belangrijke taak, want ons land heeft zich borg gesteld voor een belangrijk deel van de verliezen bij Dexia en dat zou dus de begroting verder onder druk kunnen zetten.

Karel De Boeck werkte eerder voor de Generale Bank, de ASLK en nadien voor Fortis. Tussen december 2008 en juli 2009 was hij topman van Fortis Holding (nu Ageas) en loodste hij het bedrijf door de financiële crisis.