Zakkenrollers maken elke dag 104 slachtoffers

In ons land zijn vorig jaar 38.000 mensen bestolen door zakkenrollers. Dat is een record en een stijging met 23 procent ten opzichte van 2008 toen nog 30.839 mensen werden bestolen. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie die "Het nieuws" op VTM kon inkijken.

38.000 diefstallen dat komt overeen met 104 slachtoffers per dag. Volgens Eddy De Raedt van de federale politie is het record te wijten aan de verhoogde aanwezigheid van dadergroepen afkomstig uit Oost- en Zuid-Europa.

Door de economische crisis en de aanpak van de criminaliteit in Londen, met het oog op de Olympische Spelen, is een stuk van het probleem verschoven naar ons land.

De bendeleden zijn vaak familie van elkaar. Ze zetten ook bewust minderjarigen in omdat die sneller vrijgelaten worden.