Zwijndrecht neemt afscheid van de burgemeester

Vandaag vindt de uitvaartplechtigheid plaats van Willy Minnebo (Groen), de burgemeester van Zwijndrecht. Hij werd 67 jaar en stierf als gevolg van een slepende ziekte. Ondanks alles was hij nog steeds kandidaat om zichzelf op te volgen na de verkiezingen in oktober.

Willy Minnebo was de eerste groene burgemeester in Vlaanderen en heeft Zwijndrecht 17 jaar lang bestuurd. Voor zijn overlijden vertelde hij aan onze verkiezingsredactie dat het zijn doelstelling was om de gemeente "minstens 20 jaar te leiden".

Minnebo begon zijn politieke carrière bij de Kommunistische Partij in Burcht. Na de fusie van Burcht met Zwijndrecht, stapte hij over naar Agalev, de partij die later Groen! zou worden.

Groen heeft een stevige meerderheid in Zwijndrecht met 10 van de 25 zetels. Uit een recente peiling bleek zelfs dat zijn populariteit nog verder was gestegen. Wie de lijst van Groen nu zal trekken in oktober, is nog niet duidelijk.

De uitvaartplechtigheid begon om 11 uur in in de aula van Rouwcentrum Van Bogaert, Katwilgweg op Linkeroever. De as wordt later in beperkte kring bijgezet. De politie had gevraagd om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets te komen.

lees ook