"James Bond vecht tegen innerlijke demonen"

De nieuwe James Bond-film "Skyfall" belooft niet alleen de typische actie, exotische locaties, sluwe slechteriken en mooie vrouwen, maar het publiek krijgt ook meer inzicht in het onrustige innerlijke van de geheim agent.

Regisseur Sam Mendes vindt dat auteur Ian Fleming James Bond in zijn boeken een erg complex karakter meegaf. "Onder het cliché van de playboy en altijd coole James Bond gaat een erg tegenstrijdig karakter schuil", zegt Mendes.

"De geheim agent is soms gefrustreerd en neemt soms een ambivalente houding aan ten opzicht van zijn job. In de laatste romans van Fleming heeft Bond last van gelatenheid, verveling en depressie. Hij heeft het moeilijk met de job die hij gekozen heeft, namelijk te doden. Dat maakt van hem een interessant personage", zegt Mendes.

"Sommige van die dingen hebben we onderzocht in deze film, omdat Daniel Craig een acteur is die zo'n dingen kan onderzoeken."

Het is de derde keer dat Daniel Craig in de huid kruipt van James Bond. Ook in zijn vorige films "Quantum of solace" en "Casino royale" laat hij al een stukje van de donkere kant van James Bond zien. "Skyfall" komt uit eind oktober. De film is opgenomen in Londen, Schotland, Turkije en China.