Franse journalist vermist na raid FARC in Colombia

In Colombia, in Zuid-Amerika, is een Franse journalist vermist. Vermoedelijk is hij ontvoerd door de linkse guerrillabeweging FARC. De journalist volgde een antidrugsbrigade die werd aangevallen. Daarbij zijn zeker 4 militairen omgekomen.
(Archieffoto)

De Franse journalist, Romeo Langlois, was een documentaire aan het maken over de strijd van het Colombiaanse leger tegen de drugshandel. Het aanmaken van cocaïne in kleine laboratoria in de jungle is de voornaamste bron van inkomen voor de rebellen van het FARC.

De soldaten waren gisteren net gedropt uit helikopters toen ze werden aangevallen door het FARC. Eén politieagent en 3 militairen werden gedood, 4 anderen raakten gewond en 6 mensen zijn vermist, onder wie dus de Franse journalist.

Het FARC voert al strijd met de Colombiaanse autoriteiten sinds 1964. Volgens schattingen heeft de beweging zo'n 9.000 actieve strijders in de bergen en de jungle van het land.

In februari had het FARC nog gezegd dat het een einde zou maken aan zijn tactiek van ontvoeringen. Eerder deze maand kwamen 10 gijzelaars vrij die al meer dan 10 jaar gevangenzaten (kleine foto). Tussen 2002 en 2008 gijzelden de rebellen ook presidentskandidate Ingrid Betancourt.