Inbraak met springstof in rusthuis in Maaseik

In Maaseik hebben inbrekers gisteren geprobeerd om de kluis van een rusthuis te kraken met springstof. De poging mislukte en ze sloegen op de vlucht. De bewoners en het personeel hebben niets gemerkt van de inbraak en de explosie.

De daders waren overdag in de burelen van de zorginstelling binnengedrongen. Ze sloegen een ruit in en probeerden de kluis op te blazen met springstof. De poging mislukte, waarna de boeven op de vlucht sloegen. Vermoedelijk hebben ze geen buit kunnen maken.

De bewoners of het personeel hebben niets van de inbraak en de explosie gemerkt. Het gerechtelijk labo van de federale politie en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse voor een onderzoek.

Recent deed zich in Maaseik al eens een gelijkaardige inbraak voor. Toen probeerden vermoedelijk dezelfde dieven toe te slaan bij een bankinstelling. Ook daar werd er geen buit gemaakt.