Kritiek op filmstijl van "The hobbit"

Regisseur Peter Jackson is naar eigen zeggen niet verrast door de gemengde reacties op de filmstijl die hij koos voor "The hobbit". Jackson koos ervoor om de 3D-film op te nemen aan 48 frames per seconde, terwijl dat normaal 24 frames per seconde is.

Daardoor ziet de film er volgens critici minder filmisch uit, maar meer als een documentaire of een tv-film.

Volgens Jackson was de 10 minuten film die vrijgegeven werden, misschien te kort om echt de waarde van de filmstijl te kunnen inschatten. "Je hebt even tijd nodig om er aan te wennen. Het is de bedoeling dat je er in ondergedompeld wordt."

Jackson is niet verrast door de kritiek, omdat het iets nieuws is. "Het is anders in de positieve zin, zeker voor 3D en zeker voor epische films." Jackson vindt dat de filmbusiness vernieuwing niet mag schuwen, zeker nu het cinemabezoek achteruitgaat. "We moeten manieren vinden om het meer levendig te maken, meer een totaalervaring, zodat mensen het de moeite blijven vinden om naar de bioscoop te komen."

De regisseur is niet van plan om trailers te maken met de 48 frames per seconden-techniek. "Een trailer van 2,5 minuten duurt niet lang genoeg om je aan te passen aan de kwaliteit van het beeld."